Се доаѓа од главата !!! Emilija Gavrilova Интересни Факти -

Се доаѓа од главата !!!

За добро здравје сменете го начинот на размислување

Се доаѓа од главата – За да имате добро здравје морате да го сменете начинот на размислување !!! Психата прва настрадува, а телото пропаѓа…

Доколку некој ве уверува дека не изгледате добро , и дека сте болни,  не би било чудно доколку во брзу време ви се случи најлошо. Доколку вие во тоа навистина поверувате, и тоа ви делува, навистина можно е и да се случи !

„Ако можете да му помогнете на човекот да го излекува сопствениот ум и верување ,можете да му помогнете да го излекува и своето тело“ – др.Брус Липтон .

Тајни за подолг и поздрав живот 

Др.Брус Липтон е познат американски :

  • молекуларен биолог и истражувач,
  • пионер на епигенетиката                                                                                                                                                         кој поголемиот дел од својот живот го посветил на проучување на матичните клетки.

Благодарејќи на таквото откритие, тој се смета дека ја открил и тајната на здравиот живот.

Науката и медицината отсекогаш тврдат дека секој од нас е  отсликување на сопствената ДНК, односно на сопствените гени.

Тоа повлекува дека апсолутно сме немоќни за да менуваме било што.                                                                            Др.Липтон смета дека тоа е далеку од вистината.

Др.Липтон во своите истражувања потенцира нешто исклучително важно, а тоа е, дека на човекот исклучително влијание има опкружувањето, како и нашите мисли и верувања.

Се доаѓа од главата !!!

Психата прва настрадува, телото пропаѓа

Во едно од своите бројни истражувања набљудувајќи го однесувањето на идентични матични клетки  во три различни хемиски опкружувања.

Секој збир  од матичните клетки, иако се генетски идентични, се развиле во нешто друго, во зависност од опкружувањето.

Така одреден збир од матични клетки се претвориле во коскени клетки, во другиот настанале масните клетки, во третиот мускулните.

При тоа дошол до заклучок дека не се гените тие кои одлучуваат како ќе  се развиваат станиците и дали истите ќе бидат болни или здрави.

Важно е опкружувањето.

Вашите станици реагираат на вашето доживување на светот.

Нашиот организам е збир од 30 трилиони станици кои работат во хармонија.
На однесувањето на сите тие станици на големо влијаат нашиот ум и перцепцијата,односно доживувањето на светот.

Тајни за подолг и поздрав живот 

Се доаѓа од главата !!!

Испочитувајте ги овие правила и стресот ќе исчезне!

На пр.,ако светот го доживувате како пријателско место, вашите станици ќе примаат такви сигнали кои ќе ги насочуваат на отворање, раст и развој .

Но, ако истиот тај свет го набљудувате како непријателско место во кое постојано од нешто треба да се одбраните и чувате,вашите станици ќе примаат сигнали за затворање.                                                                      Тие нема  да ги обавуваат своите вообичаени функции,туку ќе превземат нова улога,бранејќи се од стрес и непријатели.

Исто така, др Липтон сметал дека секоја станица ги има сите органи како што ги има и човечкото тело, па така невната мембрана ја има улогата на мозок.

Преку тие мембрани тие ги примаат сигналите од надвор па така во согласност со сопствената интелигенција и мудрост ги вклучуваат или исклучуваат одредените гени, што потоа влијае на нашето севкупно здравје.

Се доаѓа од главата

Стресот се  „хране“ со вашата енергија

Многумина денес живеат под постојан стрес.Стресот го потикнува лачењето на хормонот кортизол,кој ги стеснува вашите крвни садови.

Тогаш енергијата од стомакот, кој е центар на вашата виталност , имунитет и здравје, го пренасочува кон екстремитетите кои добиваат потполн приоритет  во ситуацијата„бори се или бегај“.

Бидејќи клетките под стрес трошат многу енергија на одбрана, се намалува енергијата за работа на дигестивниот систем , имуниот систем и тн. Затоа од време на време доаѓа до слабеење на организмот па така се создава добра основа за разни пореметувања и болести.

Тајни за подолг и поздрав живот 

Се доаѓа од главата !!!

Колку енергија која е потребна за сочувување на здравјето би ја зачувале кога би го елиминирале стресот !

Стресот не е болест, но може да ја предизвика и да ја влоши. Ова е единствен лек !

Во ова може да ви помогне сознанието дека сте бесмртни. Вие не сте физичко тело, туку дух кој го оживува,рекол др.Липтон.

Замислете го своето тело како ТВ приемник. Она што го потикнува да работи е надворешниот сигнал кој Тв го прима.

Еднаш кога вашиот ТВ приемник се расипе,тој сигнал и понатаму некаде постои. Сепак  емисиите ќе се емитуваат на некој нов ТВ приемник.

Кога вистински ќе разберете дека сте бесмртни, стресот ќе се растопи и ќе го изгубите чувството на страв, бидејќи ќе знаете дека всушност и нема од што да се плашите.

Се доаѓа од главата

Моќта на позитивните и негативните верувања

Вашите мисли силно влијаат на вашите клетки. Како што се моќни вашите позитивни мисли, исто толку се силни и негативните, а нивниот резултат се нарекува ноцебо.

На пр, ако некој ве убедува дека сте болни и дека од таа болест наскоро ќе умрете , и вие во тоа почнете да верувате. Тогаш тоа навистина би можело да ви се случи.

Има многу докази на луѓе кои починале откако семејството и докторите ги убедиле дека се тешко болни , иако со аутопсија потоа се открило дека воопшто не биле смртно болни.

Исто така, психолозите велат дека повеќе од 70 % од нашите мисли се негативни( и главно непотребно) , затоа не е и никакво чудо што на нас се „лепат“ болести.

Затоа, добро бирајте ги мислите со кои ќе го потхранувате вашето внимание и мудро селектирајте во што ќе верувате.

Тајни за подолг и поздрав живот 

Се доаѓа од главата

Свесниот или подсвесниот ум – кој го води главниот збор ?

Умот е главна причина за денешните болести на нашата планета.

Др.Липтон смета дека нашето физичко тело е рефлексија на невидливото енергетско поле кое го обликува. Тоа енергетско поле всушност е нашиот ум.

Со промена на сопствената перцепција на светот влијаеме и на сопствените телесни функции , што резултира со добро здравје и виталност.

Меѓутоа,мора да знаеме дека нашиот ум се состои од два дела:

  • подсвесен ум и
  • свесен ум.

95% од времето функционираме од својот подсвесен ум.Тој се состои од навики и научено однесување.

5% од времето дејствуваме од свесниот, креативен ум.

Секој од нас е  „испрограмиран“ уште од својата шеста година.

Дотогаш нашиот мозок ги снимал опкружувањата па како сунѓер ги впивал однесувањето на родителите и околината, нивните ставови, лоши и добри работи, стравови, предрасуди и сл.

Ние сме  „програмирани“да веруваме како немаме моќ на одлучување.                                                                        Тоа е се само затоа што ни е наметнато дека некој владее со нас во светот.

И покрај тоа што секој човек располага со иста моќ и сила , всушност програмираноста го доведува човекот до состојба на просјак на улица , а од друга страна друг човек станува Бил Гејтс.

„Доколку работите на остварување на некој сопствен замислен план и забележувате дека морате да вложите огромен труд и при тоа нешто ве попречува ,тоа е само затоа што на вас влијае вашиот потсвесен ум и истиот ве саботира “,ќе каже др Липтон.

За да не бидете жртва на тој програм и на сопствената потсвест, менувајте ги негативните убедувања. Повторувајте го  секогаш само она што навистина го посакувате.                                                                                  Она што сакате да бидете – среќни, здрави и исполнети личности.

Тајни за подолг и поздрав живот 

Депресијата му е дадена на човекот само за да се подзамисли над самиот себе- психолог Михаил Литвак

Кога и да се појават негативните мисли, застанете и освестете се –советува др. Липтон.

Ако родителите или опкружувањето постојано ви повторувале дека човекот е немоќен или дека животот е многу тежок, повторувајте си го сами за себе сосема спротивното.

Секојдневно.

Со постојано повторување на некои нови мисли, во кои при тоа вистински верувате , ќе ги избришете старите верувања.

Ќе ја замените матрицата  со нова која е за вас многу подобра и поздрава.

И тогаш вашата потсвест ќе почне да работи во ваша корист.

Вашето тело ги произведува најдобрите лекови !

Др.Липтон нагласува дека секој од нас самиот одлучува за своето здравје.

Секој човек во својот организам има голем број на матични ќелии кои имаат моќ за обновување на секој орган или ткиво.

Нашиот огранизам има моќ за ревитализација и самообновување.

Сепак, како доаѓа до тоа некои лекови навистина да дејствуваат ?

И за тоа постои објаснување.

Секој од нас има природен еквивалент за тој лек.

Доколку во вашиот организам постојат рецептори за лек, тоа само значи дека во нас веќе постои природен лек за кој тие рецептори се наменети, но може во тој миг нашето тело не ги произведува.

Природните лекови во себе можеме да ги произведеме со промена на состојбата на својата свесност.

Еден од тие лекови е анандамид или  „молекул на блаженство“.

Станува збор за вистински природен антидепресив кој го произведува нашиот мозок кога сме среќни и возбудени .

За повеќе информации за Форевер природни додатоци во исхраната, детоксикација , контактирајте ме на:

00 389 70 34 88 45

e.mail > gavrilova.emilija@gmail.com

www.facebook.com/prodazba.aloevera

 

Нарачајте Алое Вера Гел Forever Living Products од вашата земја

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

Достава во рок од 2 дена!

Напомена:

Оваа интернет страница е независен деловен соработник на компанијата Forever Living Products.


Сите препорачани производи на оваа страница се составени врз основа на долгогодишни искуства на нашите корисници, и не се замена за препорачана медицинска терапија.


Споменатите додатоци во исхрана на оваа интернет страница не се надоместок или замена на урамнотежена исхрана.