Како да се чувствуваш подобро? - Emilija Gavrilova

Како да се чувствуваш подобро?

20 тајни на неурофизиологот Џон Арден

 Како да се чувствуваш подобро?

Да го поправиме своето расположение, да ја намалиме напнатоста и почесто да доживуваме радосни емоции според долгогодишните искуства и знаење на неурофизиологот Џон Арден.

Советите на Џон Арден  се базирани на најновите достигнувања во науката кои се докажани во медицината.

Обидете се да се преправате дека сте среќни – тоа ќе ви помогне да се чувствувате подобро!

 • Насмевнувајќи се и мрштејќи се, испраќате сигнал до подкорталните области или кортексот, кој се совпаѓа со среќни или тажни чувства. Затоа,  обидете се да се преправате дека сте среќни – тоа ќе ви помогне да се чувствувате подобро!
 • Ако постојано се фокусирате на можностите, наместо на ограничувањата, ќе можете да го пренасочите мозокот. Кога ќе започнете да се фокусирате на можностите, наместо да користите вообичаени врски што ги зголемуваат негативните емоции, ќе се формираат нови врски помеѓу невроните во мозокот.
 • Потребно е да се одолее на искушението за да се избегнат непријатни ситуации, дури и ако се чини дека ќе биде подобро тогаш.

Прочитај ако  те интересира РАДИОТЕРАПИЈА (зрачење) Нуспојави и како да си помогнете

Ова е принцип на парадоксот.

Надминување на парадоксите подразбира дека човекот се среќава со стравот лице в лице. Наместо да го избегне, тој отворено му приоѓа во пресрет.

Намерно доведувајќи се во непријатни ситуации, човекот се навикнува на нив.

Така  неговото чувство на загриженост и непријатност постепено се намалува.

 • Суштината на овие методи е во интересниот парадокс на реакција на болка.                                                        Наместо да се обидува да не размислува за неа, задачата е да ја прифати.                                                           Ова може да изгледа чудно.

Како да се чувствуваш подобро-2

Зошто да се обидуваме да прифатиме болка?

Зарем тоа не води до уште поголемо чувство на болка?

Одговорот е не, болката се намалува.

Практиката на освестеност ја менува работата на мозокот и го зголемува прагот на болка.

Со гледање и прифаќање на болката, вие парадоксално се дистанцирате од степенот на нејзиниот интензитет.

 • Ако човек има тенденција да биде повеќе во одредено расположение, може да се каже дека ова расположение создава перцепција за сите настани.                                                                                                      Ова е основниот емоционален знак.                                                                                                                             Расположението по правило, е центарот на привлекување во неговиот живот.                                                   Повеќето од она што се случува во животот се базира на тоа и се врти околу него.
 • Обидете се колку што е можно повеќе да го поддржите емоционалното расположение, во кое сакате да бидете секогаш.                                                                                                                                                                          Така на крајот ќе можете да го направите тоа лесно и без присила.
 • Како да се чувствуваш подобро-3Ако се тагата , депресијата или лутината постојани емоционални состојби на еден човек,тогаш тој изгледа како изгребана грамофонска плоча. Иглата на грамофонот навлегува во гребнатината на површината на плочата, и една иста музичка фраза почнува да свири без крај.                              Во ова е суштината на изразот “звучи како расипана плоча”. Со цел песната да престане да се повторува, иглата треба да биде подигната и преместена за неколку жлебови. Ако човекот паднал во состојба на депресија, тага или лутина, тој мора да најде начин да ја “премести иглата “.
 • Амбицијата и љубопитноста играат важна улога во тоа колку е мозокот ефективен. Развојот на овие две квалитети ќе ви помогне да ја имате енергијата и жедта за живот.

Колку почесто човекот зборува на одреден начин за настаните во неговиот живот, толку посилни невронски односи ги претставуваат овие мисли.

Сакаш да дознаеш повеќе за АНЕМИЈА – Симптоми и природно лекување

Како да се чувствуваш подобро-4

Изјавите се позитивни или негативни.

На пример, ако постојано велите: “Тешко е”, “Не знам дали можам да преживеам” или “Нема да заврши добро” – време е да го смените начинот на кој размислувате.

 • Ако развиете во себе ненаситна љубопитност, секоја околина во која ќе се наоѓате станува извор на нови впечатоци и знаење за вас. Емоционалното и интелектуалното богатство ја стимулира невропластичноста на мозокот, додека околината која е лишена од овие особини доведува до деградација.
 • Негативниот личен став ќе ве остави без какви било надежи или очекувања дека сте способни да се справите со непријатна ситуација. Тој ве води до неуспех, бидејќи не остава надеж.

Ако сте убедени дека не можете да започнете нова врска,преформулирајте го овој личен став на следниов начин: “Јас сум добар човек, и кога луѓето ќе ме запознаат подобро, тие ќе го разберат тоа”.

Менување на личните ставови

 • Менувањето на личните ставови е посериозна задача отколку реконфигурација на автоматските мисли и верувања. Но, со симултана работа насочена кон реформирање на личните верувања, може да се усогласат две пониски нивоа за ефикасна работа.
 • Ако сте склони кон депресија, треба да го активирате левиот преден дел на мозокот со тоа што ќе се справите со нешто конструктивно . Ова ќе ви помогне да ги промените постојано негативните емоционални знаци.

Не смеете постојано да се жалите

 • Ако постојано се жалите на некои проблеми и неуспеси, тоа не само што ве прави вас несреќен, туку и околината.Истото негативно ја рефлектира вашата способност да паметите затоа што сте зафатени со залудна работа.

Ако ги гледате вашите искуства непристрасно, се случува интересна работа: исчезнува “синџирот на несогласување”.

 • Уште еден начин на обид да се избегне загриженоста, што всушност само се зголемува, е она што се обидувате цврсто да ја контролирате вашата состојба. Опсесивната желба да се контролира сè доведува до избегнување.

Во обид да ги контролирате случувањата, за да избегнете загриженост, вие влегувате во стапица постојано да се обидувате да ја предвидите иднината, за да не дозволите дури и можност за неспокојство.

Во овој случај, избегнување на однесувањето зазема комплексна форма.

Кога се обидувате да предвидите што може да се случи, се подготвувате за ситуација која можеби никогаш нема да се случи.

ВИСОК КРВЕН ПРИТИСОК И СЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НЕГО

Како да се чувствуваш подобро-5

Стресот ја троши енергијата

 • Во состојба на стрес, значителна количина на енергија се троши за одржување на тензијата на мускулите.                     Така човекот се чувствува напнато и исцрпено.
 • Неодамнешните истражувања покажаа дека процесот на формирање на нови неврони – неврогенеза – се случува во хипокампусот.                                                                                                                                                      Претходно неврогенезата беше сметана за невозможна.                                                                                               Откривањето на нови неврони во тој дел од мозокот, каде што има акумулација на најновите информации, ја нагласува важноста за обука на работата на меморијата за преусмерување на мозокот ( Матичен Млеч влијае на хормонот на среќа одберете Forever Royal Jelly)

maticen mlec- Royal Jelly

 • Не ги фокусирајте мислите во негативен правец

 • Ако се фокусирате на она што не постои, ја блокирате перцепцијата на она што навистина е.                                           Во тој случај, вас ве води негативен координатен систем.

Да претпоставиме дека очекувате одреден резултат, но сè се случува поинаку. Наместо да ја оценувате моменталната ситуација, вие сте опседнати со фактот дека сè се покажа поинаку од што сте се надевале.

Оваа дилема нè потсетува на феноменот, кој во психологијата се нарекува когнитивна дисонанца.

Кога веќе е формирано мислење за нешто, тешко е да се прифати поинакво мислење за тоа прашање кое не одговара на нашето.

Прочитај повеќе за ГАСТРИТИС 

Како да се чувствуваш подобро-6

Предизвикувајте ја среќата

Колку почесто предизвикувате во себе одредена состојба, на пример, смиреност или надеж, толку е поверојатно дека ќе стане навика.Колку почесто се случува активирање на невроните одговорни за таа состојба, толку полесно ќе биде повторно да ја активирате таа состојба и да ја претворите во навика.

За повеќе информации и нарачка на природните производите Форевер контактирајте ме на:

www.facebook.com/prodazba.aloevera

gavrilova.emilija@gmail.com

телефон 070 34 88 45

Матичен млеч - Лек над лековите

Нарачајте Алое Вера Гел Forever Living Products од вашата земја

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

Достава во рок од 2 дена!

Напомена:

Оваа интернет страница е независен деловен соработник на компанијата Forever Living Products.


Сите препорачани производи на оваа страница се составени врз основа на долгогодишни искуства на нашите корисници, и не се замена за препорачана медицинска терапија.


Споменатите додатоци во исхрана на оваа интернет страница не се надоместок или замена на урамнотежена исхрана.