Избор на кариера согласно типот на личноста - Emilija Gavrilova

Избор на кариера согласно типот на личноста

Избор на кариера согласно типот на личноста

 

Изборот на кариера бара големи напори и при тоа треба да се земат во предвид неколку фактори, вклучувајќи ги личните референци, моменталната состојба на пазарот на трудот и многу други ограничувања.

Најважниот критериум во однос на кој е потребен да се изврши избор на кариерата е типот на личноста.

Подолу можете да ги видите типовите на личност, нивните карактеристики и примери на професии.

Избор на кариера согласно типот на личноста

Реалистичен тип на личност

 • Особини: повлечен, искрен, материјалиста, стабилен;
 • Однесување: активно, организирано, енергично;
 • Професии: Машински/сообраќаен инженер, Авио-механичар, Угостител, Професии во шумарство и градежништво;

Избор на кариера согласно типот на личноста

Истражувачки тип на личност

 • Особини: аналитичен, внимателен, љубопитен, независен;
 • Однесување: рационално, субјективно;
 • Професии: Физичар, Биолог, Математичар, Статистичар, Економист, Електроинженер, Хирург;

 

Избор на кариера согласно типот на личноста Социјален тип на личност

 • Особини: кооперативен, благороден, спремен да помогне, социобилен, полн со разбирање, екстровертен;
 • Однесување: емпатично;
 • Професии: Психолог, Социјален работник, Наставник, Советник;

Избор на кариера согласно типот на личноста

Конвенционален тип на личност

 • Особини: ефикасен, послушен, практичен, мирен, совесен;
 • Однесување: структурирано и регулирано по правила;
 • Професии: Службеник, Благајник, Секретар, Банкар, Воени професии, Оперативни професии, Сметководител;

Избор на кариера согласно типот на личноста

 

 

Претприемачки тип на личност

 • Особини: сигурен, храбар, амбициозен, енергичен, доминантен, самоуверен;
 • Однесување: фокусирани на стекнување моќ и статус;
 • Професии: Менаџер, Адвокат, Истражувач на пазарот, Менаџер за човечки ресурси, Продавач, Односи со јавност;

Доколку сте претприемачки тип ,амбициозни,енергичени,самоуверени, можете да се одпочнете нов бизнис и да се вклучите во тимот на успешните (повеќе прочитајте тука…)

Уметнички тип на личност

 • Особини:тврдоглав, идеалист, емотивен, имагинативен, импулсивен;
 • Однесување: ориентирана кон истражување, уметнички насочен;
 • Професии: Уметнички професии, Новинар, Архитект, Стилист, Дизајнер;
 • За повеќе информации контактирајте ме на:https://www.facebook.com/prodazba.aloevera

  e-mail:gavrilova.emilija@gmail.com

  телефон 070 34 88 45

 

Нарачајте Алое Вера Гел Forever Living Products од вашата земја

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

Достава во рок од 2 дена!

Напомена:

Оваа интернет страница е независен деловен соработник на компанијата Forever Living Products.


Сите препорачани производи на оваа страница се составени врз основа на долгогодишни искуства на нашите корисници, и не се замена за препорачана медицинска терапија.


Споменатите додатоци во исхрана на оваа интернет страница не се надоместок или замена на урамнотежена исхрана.