Алое Вера и сè што треба да знаете за неа - Emilija Gavrilova

Алое Вера и сè што треба да знаете за неа

Алое Вера и сè што треба да знаете за неа

Алое Вера производите на Форевер ќе ви покажат каква е разликата меѓу тоа да се чувствувате добро и да се чувствувате одлично !

Што е Aлое Вера ?

Алое Вера е растение со потекло од Африка.

Широко е распространето низ целиот свет, и во региони чија клима и услови ги задоволуваат нејзините потреби.

Алое Вера е полупустинско растение.И одговараат воглавно суви и топли краеви, иако успева и во други области.

Се одгледува дури и во Македонија – во своите потопли делови таа преживува добро и надвор.

Во континенталниот дел обично преку зима мора да се транспортира во затворен простор, по можност со многу светлина.

Кога станува збор за ова растение, обично се мисли на Алое Вера Барбаденсис Милер.

Таа била откриена од страна на ботаничарот Милер на Барбадос и тој веднаш ја вклучил во Регистарот на лековити билки.

Алое Вера и сè што треба да знаете за неа

Алое Вера е конјуктит, што значи дека водата ја чува во лисјата за да може да преживее суви периоди.

Алое водата ја чува во дебели лисја, кои содржат гел составен претежно од вода.

Што се однесува до изгледот на растението, има тврди сабјасти листови, назабени на рабовите.

Нема стебло туку лисјата растат од основата на растението во повеќе слоеви.

Цути во жолти до црвени цветови кои се формираат во вид на грозд.

Обично расте помеѓу 80-100 см.

Постојат над 240 различни видови на Алое Вера, од кои само четири се лековити:

Лековитите својства на ова растение е заслужна за големата популарност и одгледување на алое во целиот свет.

Алое Вера и сè што треба да знаете за неа

Алоe се применува за многу различни цели и на речиси безброј начини.

Трагите за користење на ова растение одат далеку во историјата, пред повеќе од 6000 години.

Дури и во раниот Египет растението било опишувано како растение за бесмртност.

До сега, науката откри повеќе од 240 состојки кои користат за здравјето на луѓето, од минерали, витамини, аминокиселини до хемиски соединенија за кои постојат докази дека помагаат во третирањето или олеснување на тешките болести како СИДА или разни видови на карцином.

Oтецот Романо Зага, со ова растение помогнал на илјадници пациенти заболени од карцином ,за што се напишани голем број на статии ширум светот.

Ќе биде тешко да се наведат сите придобивки што се оправдано или неоправдано припишани на оваа растение, но едно е сигурно: Алое Вера помага при многу болести и состојби.

Алое Вера и сè што треба да знаете за неа

Ова растение е состојка на многу производи за нега и за исхрана.

Голем број козметички препарати содржат Алое Вера како главна состојка, а во многу тоа се користи како додаток.

Исто така, постојат напитоци и други прехранбени производи кои го содржат ова лековито растение.

Овде можете да најдете производи и делувања на Алое Вера, најголемиот светски производител на органски Алое

Освен лековитост, Алое Вера е чудотворна уште на еден начин: секој производ што го носи името на ова растение се продава добро, без разлика дали е докажана лековитоста на производот или Алое Вера е само една од состојките.

Зошто да купуваме Алое од Форевер Ливинг кога можеме да купиме со пониска цена од други производители?

Тоа е разумно прашање, но можеби е подобро да ви одговориме со следните информации:

 • Форевер Ливинг е најголемиот производител и дистрибутер на Алое Вера во светот. Во своја сопственост има плантажи во САД и Карибите, на места со одлична клима за одгледување на алое. Тоа е причината поради која можеме точно да ви кажеме каде и како расте нашето Алое Вера. Во можност сме да ви гарантираме дека при неговото одгледување не се користат никакви пестициди и хербициди.
 • Го контролираме целиот процес на производство започнувајќи од изборот на зрели листови, кои што ќе бидат набрани, до температурата на која се чува гелот откако ќе биде спакуван. Ние не зависиме од компании за достава на производи.
 • Нашиот Алое Вера гел се извлекува од свежо исечени листови и се стабилизира во текот на неколку часа, со цел максимално да ги заштитиме природните квалитетни својства. Процесот на стабилизација е патентиран од претседателот на Форевер Ливинг Продуктс – Рекс Мон.
 • Во Алое Вера гелот не се додаваат никакви вештачки бои или ароми.

 • Во текот на една година има повеќе реколти и затоа постои можност бојата и вкусот на гелот да варираат. Познато е дека повеќето компании додаваат средства за белење во своите производи со алое вера, со цел да ја зачуваат бојата непроменета во текот на целата година.
 • Ние ве уверуваме дека бојата на гелот е ПРИРОДНА и КОРИСНА.
 • Иако голем дел од Алое Вера гелот природно се состои од вода, секој кој што го видел суровиот гел може да процени дека тој не е проѕирен и не е редок.
 • Нашиот Алое Вера гел не е хомогенизиран или филтриран.

 • Пијалоците се богати со пулпа во која е сместена голема содржина од корисни материи кои се неопходни за нашата секојдневна исхрана.
 • Затоа се препорачува пред употреба добро да се промеша тубата со нашите пијалоци.                                   Некои компании произведуваат прецеден гел без пулпа, кој што изгледа како вода.                                     Во последно време голем дел од производителите го користат целиот лист заедно со неговата обвивка, бидејќи сметаат дека нудат поквалитетни производи.
 • Тие често забораваат да споменат дека за да го отстранат силниот нестабилен ефект на материите во обвивката на листот потребно е да го филтрираат гелот низ јаглен, што неминовно го нарушува природниот баланс на корисните материи во него.
 • ФЛП нема потреба да ја ризикува содржината на Алое Вера и да ја изложува на слични процедури, бидејќи традиционално докажаните корисни својства на алоето се содржат во чистиот гел, а не во кората,.
 • ФЛП ја отстранува непотребната обвивка, која што ја користи како природно ѓубриво на плантажите со алое.
 • Нашиот Алое Вера гел не се вари.

 • Варењето или пастеризирањето се поефтини и побрзи начини на преработка, но високите температури ги уништуваат активните состојки.
 • Ние користиме температура која е пониска од онаа за пастеризирање (позната како “студена преработка“) со цел да ја загарантираме заштитата на активното дејство на ензимите.
 • Студената преработка целосно ги заштитува корисните материи во состојбата во која што се наоѓаат непосредно откако ќе се отсече листот од растението.
 • На тој начин производите целосно ги зачувуваат корисните квалитети на алоето за подолг временски период.
 • Нашиот Алое Вера гел не е произведен од замрзнати суровини. Некои компании тврдат дека на тој начин нудат “двојно посилни” производи.
 • Нашите производи содржат 100% стабилизиран Алое Вера гел – од растението – до производот – до Вас.
 • 100% стабилизиран алое вера гел претставува ОСНОВНАТА состојка на пакувањата на нашите пијалоци, гел и лосиони(со сите производи може подетално да се запознаете  ).
 • Њу Јоршката лабараторија за храна и лекарства декларира дека нашиот Алое Вера гел “во основа е идентичен” со природниот гел. Со други зборови, кога го пиете нашиот Алое Вера гел е исто како да ја конзумиратевнатрешноста од штотуку пресечен лист.

АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ прочитајте и нарачајте 

 Изгледајте подобро ! Чувствувајте се подобро !

За повеќе информации контактирајте ме на:

https://www.facebook.com/prodazba.aloevera

e-mail:gavrilova.emilija@gmail.com

телефон 070 34 88 45

Нарачајте Алое Вера Гел Forever Living Products од вашата земја

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

Достава во рок од 2 дена!

Напомена:

Оваа интернет страница е независен деловен соработник на компанијата Forever Living Products.


Сите препорачани производи на оваа страница се составени врз основа на долгогодишни искуства на нашите корисници, и не се замена за препорачана медицинска терапија.


Споменатите додатоци во исхрана на оваа интернет страница не се надоместок или замена на урамнотежена исхрана.